Hlavní menu |  |
Seznam rubrik |  |
Vyhledávání |  |
|
Jablečný štrůdl
Vydáno dne 10. 10. 2006 (646 přečtení)
..jednoduše, asi podle nějakýho časáku....
Původní místo zveřejnění nevim neb máti ztratila kde to vzala, hi! Nicméně vím, že to je jednoduchý na výrobu a jedlý, ač klasický štrůdl to nenahradí, hi!
250g pomazánkového másla, 300g hladké mouky, 8 jablek, cukr, skořice, rozinky (v Brně "hrozinky"..) , vlašské ořechy
Z pomazánk. másla a mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly.
Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky (já mám rád takový malý, červený, český a nedovozový, máti tvrdí, že jedno jsou tzv. "panenský" a o druhejch tvrdí, že jí někdo kdysi říkal, že je to "červenej delicius" ...nevim, já to nepoznám, leda po kousnutí, hi. Mimochodem, když pečete kuře, tyhle se hodí do něj nacpat i místo nádivky ..,. stručně, musíte mít "klap jabka", hi!)
K těm jabkům nasypete ořechy, cukr a skořici a rozinky a zavinete.
Pak to potřete žloutkem a upečeme!
Oblíbený jabka jsou neznámého mě druhu: jsou červený a relativně malý s perfektní chutí. Když do nich kousnete, v místě zakousnutí se stanou relativně průhledné jako světlezelená želatina... ale co je to za druh teda nevim, hi!
Z matčiných info patří tyto červený malý jabka k těm, co navíc mají zajímavý efekt: když je požíráte, voní jako rum, hi!!! (proto taky tak sednou do štrůdlu i do kuřete...)
Pokud víte nebo máte pocit, že víte o co jde za jabka, napište!!!
( Celý článek | Autor: Krysatec |
Počet komentářů: 0 |
Přidat komentář |
 )
|
Původní web |  |
Kalendář |  |
Brno ONLINE |  |
|