|
![]() ![]() Vydáno dne 31. 07. 2010 (248 přečtení) asi ze Slovenska? ![]() Suroviny 500 g mletého masa 6 ks párků 18 plátků anglické slaniny 1 ks vejce Pečeme cca 40-50 minut při 180°C Postup: Mleté maso si dochutíme jak máme rádi. Z tohoto množství surovin připravíme tři želvičky. Masovou směs rozdělíme na tři části a vytvarujte do tvaru pancíře. Doporučuji pracovat na igelitu nebo potravinářské fólii. Nejprve vytvoříme nožičky tak, že jeden párek rozřízneme na polovinu a každou polovinu podélně přeřízneme. Na kulatém konci 2x nařízneme, aby po upečení vznikli na nožičce drápky. Každou nožičku zastrčte do pancíře plochou částí dolů. Vezmeme si druhý párek a překrojíme ho na polovinu. Jedna polovina bude hlava s krkem, tu jen zastrčíme do přední části pancíře a druhou polovinu párku okrájíme nožem do špice jako tužku a zastrčíme do zadní části pancíře, čím vytvoříme ocásek. Dále připravíme vzor pancíře. Přes střed pancíře položíme plátek slaniny a přepletením přidáme další plátky. Takto pokračujeme, až propleteme všech 6 plátků na jeden pancíř. Převislé konce zastrčíme nožem pod pancíř. Každou želvu potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme alobalem a dáme péct na plechu vyložený papírem na pečení. Po půl hodině alobal sejmeme a ještě 15 minut dopečeme. Po upečení uděláme párátkem na hlavičce dvě důlky a do nich zasadíme po kuličce nového koření, čímž vytvoříme oči. Jako příloha je vhodná bramborová kaše a zeleninová obloha, ale kombinujte dle vlastní fantazie, třeba bramborový knedlík a zelí nebo špenát. ( Celý článek | Autor: Krysatec | Počet komentářů: 1 | Přidat komentář | ![]() ![]() |
|
Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org