Dnešní datum: 18. 10. 2014   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Weblinks |    
  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Seznam rubrik
Download
Weblinks
Ankety
TOP 15

RSS výstup
Rozšířené vyhledávání

  Seznam rubrikkulatý roh
mínus Astronomie
mínus Informace, komentáře
mínus Recepty na jídlo
mínus Schémata
mínus Udělej si sám
mínus UFO,technika,záhady
mínus Zajimavé články

  Vyhledáváníkulatý roh

Hledej
v článcích


Cyklistika UbytováníSamota ubytováníPenzion Jižní ČechyChaty Jindřichův HradecZarybněnostKunžakUbytování Česká KanadaUbytováníStrmilovChalupa Česká KanadaJižní Čechy chataKomorníkPenziony

téma * A ještě jídlo
Vydáno dne 31. 07. 2010 (248 přečtení)

asi ze Slovenska?

recep Želvičky na slovenský způsob

Suroviny
500 g mletého masa
6 ks párků
18 plátků anglické slaniny
1 ks vejce

Pečeme cca 40-50 minut při 180°C

Postup:

Mleté maso si dochutíme jak máme rádi.

Z tohoto množství surovin připravíme tři želvičky. Masovou směs rozdělíme na
tři části a vytvarujte do tvaru pancíře. Doporučuji pracovat na igelitu nebo
potravinářské fólii. Nejprve vytvoříme nožičky tak, že jeden párek rozřízneme
na polovinu a každou polovinu podélně přeřízneme. Na kulatém konci 2x
nařízneme, aby po upečení vznikli na nožičce drápky. Každou nožičku zastrčte do
pancíře plochou částí dolů.

Vezmeme si druhý párek a překrojíme ho na polovinu. Jedna polovina bude hlava s
krkem, tu jen zastrčíme do přední části pancíře a druhou polovinu párku
okrájíme nožem do špice jako tužku a zastrčíme do zadní části pancíře, čím
vytvoříme ocásek.

Dále připravíme vzor pancíře. Přes střed pancíře položíme plátek slaniny a
přepletením přidáme další plátky.

Takto pokračujeme, až propleteme všech 6 plátků na jeden pancíř.

Převislé konce zastrčíme nožem pod pancíř.

Každou želvu potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme alobalem a dáme péct na
plechu vyložený papírem na pečení. Po půl hodině alobal sejmeme a ještě 15
minut dopečeme.


Po upečení uděláme párátkem na hlavičce dvě důlky a do nich zasadíme po kuličce
nového koření, čímž vytvoříme oči. Jako příloha je vhodná bramborová kaše a
zeleninová obloha, ale kombinujte dle vlastní fantazie, třeba bramborový
knedlík a zelí nebo špenát.






[Akt. známka: 0] 1 2 3 4 5

( Celý článek | Autor: Krysatec | Počet komentářů: 1 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek )

  Původní webkulatý roh

Původní Web

  Kalendářkulatý roh
<<  Říjen  >>
PoÚtStČtSoNe
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

  Brno ONLINEkulatý roh
Brno-Malinovského nám.

Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org