|
![]() ![]() Vydáno dne 28. 11. 2011 (229 přečtení) od V.H. majlem SALÁTY: KŘENOVÝ SALÁT Ingredience: 30 dkg kysaného zelí, 1 cibule, 1 menší červená paprika, 10 dkg šunkového salámu, 1/2 skleničky krenexu, 1 malá sklenička majonézy, sůl, pepř Postup: Vymačkané a překrájené zelí dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájený salám, cibuli a papriku. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu a podle chuti krenex. Podáváme vychlazené s pečivem. FAZOLOVÝ SALÁT Ingredience: 1 plechovka červených fazolí v tomatu nebo ve slaném nálevu, 1 cibule, 2 kyselé okurky, 20 dkg točeného salámu, 3 lžíce kečupu, 1 malá majonéza, sůl, pepř, feferonka Postup: Fazole scedíme, propláchneme studenou vodou, dáme do misky, přidáme nahrubo nastrouhaný salám, nakrájenou cibuli a okurky. Nakonec přidáme majonézu, kečup a dochutíme solí a pepřem. Kdo má rád ostré, přidá feferonku. Podáváme chlazené s pečivem. TURISTICKÝ SALÁT Ingredience: 20 dkg turistického salámu, 3 kyselé okurky, 10 dkg sýra cihly, 1 středně velká cibule, kousek zelené části pórku, 1 červená paprika, 1 malá majonéza, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, 1 lžička cukru, worcester, pár kapek octa Postup: Salám nakrájíme najemno nebo nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do misky, přidáme nahrubo nastrouhanou cihlu, nakrájenou papriku, cibuli, pórek a okurky. Promícháme, přidáme majonézu, hořčici, zakápneme worcesterem. Dochutíme cukrem, solí, pepřem, příp. přidáme ocet. Pokud je salát moc hustý, zředíme ho mlékem. Podáváme vychlazený s pečivem. BUŘTOVÁ POCHOUTKA Ingredience: 5 silných párků, 3 cibule, 1 sklenička majonézy - 250 ml, pepř, feferonka Zálivka: 2 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžičky cukru - vše svařit, Postup: Oloupané párky a cibuli nakrájíme na polo kolečka, přidáme majonézu a chladný nálev. Kdo má rád ostré, přidá pepř a feferonky. V lednici necháme 1-2 dny uležet. Podáváme s čerstvým pečivem. ZELNÝ SALÁT Ingredience: 1/2 hlávky menšího zelí, 1 červená paprika, 1 cibule, 1 nožka silného libového párku, 1 malá sklenička majonézy, 5 dkg strouhaného sýry cihly, 3 lžičky cukru, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, ocet, olej Postup: Vykrojené zelí najemno nakrájíme, dáme do misky, pokapeme olejem, octem, osolíme, opepříme a přidáme cukr. Promícháme a necháme chvíli odležet. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, párek, papriku a nastrouháme cihlu. Vše přidáme do zelí a promícháme. Nakonec přidáme majonézu a hořčici, případně dochutíme solí. Podáváme chlazené s čerstvým pečivem. VAJEČNÝ SALÁT Ingredience: 6 vajec, 1 menší cibule, 10 dkg šunkového salámu, 2 kyselé okurky, 1 červená paprika, 5 dkg sýru cihly, 2 stroužky česneku, majonéza, sůl, pepř, 1 lžička cukru, 1 lžíce plnotučné hořčice, worcester Postup: Vychladlá uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme pokrájené okurky, papriku, salám, cibuli a nahrubo nastrouhanou cihlu. Posolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, plnotučnou hořčici a majonézu. Nakonec dochutíme cukrem a worcesterem. Podáváme vychlazené s pečivem. TĚSTOVINOVÝ SALÁT Ingredience: 1/3 sáčku těstovin / nejlépe vřetena/, 20 dkg měkkého salámu např. junior, 3 vejce, 10 dkg sýru cihly, 1 červená paprika, 1/2 čerstvé okurky, 2 rajčata, 1 cibule, 2 sáčky majonézy, sůl, pepř, 1 lžička cukru, worcester, ocet, hořčice Postup: Salám a cihlu nastrouháme nahrubo, smícháme s uvařenými těstovinami , přidáme nakrájenou cibuli, papriku, okurku, rajčata bez semen a vejce. Osolíme, opepříme, zakápneme octem a worcesterem. Nakonec vmícháme majonézu a 1 lžíci hořčice. Podáváme chlazené . KUŘECÍ SALÁT Ingredience: studené pečené kuřecí maso, 1 červená paprika, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 1 malá plechovička kukuřice, malá sklenička majonézy, sůl, pepř, 1 lžíce hořčice, 1 lžička worcesteru, ocet Postup: Kuřecí maso, papriku, okurky a cibuli nakrájíme, dáme do misky, přidáme scezenou kukuřici, hořčici, osolíme a opepříme. Nakonec promícháme s majonézu, zakápneme octem a worcesterem. Podáváme chlazené s pečivem. SÝROVÝ SALÁT Ingredience: 15 dkg eidamu vcelku, 10 dkg uzeného sýra vcelku, l červená paprika, 2 jarní cibule i s natí, 2 50 ml majonézy, 5 lžic mléka, sůl, pepř, 1 rovná lžíce cukru, worcester, 1 lžička plnotučné hořčice, 1-2 stroužky česneku Postup: Oba sýry nahrubo nastrouháme a smícháme s najemno nakrájenou cibulí a paprikou. Přidáme majonézu zředěnou mlékem, hořčici, prolisovaný česnek, cukr a zakápneme worcesterem. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené s pečivem. ( Celý článek | Autor: Krysatec | Počet komentářů: 3 | Přidat komentář | ![]() ![]() |
|
Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org