Dnešní datum: 18. 10. 2014   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Weblinks |    
  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Seznam rubrik
Download
Weblinks
Ankety
TOP 15

RSS výstup
Rozšířené vyhledávání

  Seznam rubrikkulatý roh
mínus Astronomie
mínus Informace, komentáře
mínus Recepty na jídlo
mínus Schémata
mínus Udělej si sám
mínus UFO,technika,záhady
mínus Zajimavé články

  Vyhledáváníkulatý roh

Hledej
v článcích


Cyklistika UbytováníSamota ubytováníPenzion Jižní ČechyChaty Jindřichův HradecZarybněnostKunžakUbytování Česká KanadaUbytováníStrmilovChalupa Česká KanadaJižní Čechy chataKomorníkPenziony

téma * Likéry pro vánoční dny
Vydáno dne 30. 11. 2011 (232 přečtení)

recepty od V.H.

Novy1 LIKÉRY PRO VÁNOČNÍ DNY:

RŮŽOVÝ LIKÉR
Ingredience: 15 květů z růže, 150 g cukru, 750 ml bílého rumu
Postup: Květy opatrně opláchněte studenou vodou a nechte dobře odkapat. Dejte je do větší zavařovací sklenice spolu s cukrem a zalijte je rumem. Sklenici uzavřete a nechte stát na teplém místě 3 týdny. Hotový likér přefiltrujte přes plátno nebo přes papírový filtr na kávu a naplňte jej do lahví. Lze konzumovat okamžitě.
Pozn.: Nedávejte víc květů, likér dostane mýdlovou konzistenci.

KARAMELOVÝ LIKÉR
Ingredience: 1/2litru rumu,1 salko, možno přidat neslazené kondenz. mléko
Postup: salko v plechovce vaříme 1hodinu. Po otevření vlijeme do nějaké nádobky a přidáme rum,
to vše protřepeme. Pokud možno, umixujeme v mixéru.
Poznámka: Konzervu otvírejte až po vychladnutí!

ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR
Ingredience: 15 dkg čokolády na vaření, 5 dkg cukru (2 lžíce a 1 vanilkový) 3 dl plnotučné mléko,
1/4 l rumu (stačí 1 a 1/2dcl)
Postup: Čokoládu a cukr rozpustíme ve vodní lázni.Na ohni rozředíme mlékem a povaříme.
Do vychladlého vmícháme rum.

DOMÁCÍ BAILEYS
Ingredience: 2 plechovky Salka, 1 mandlový pudink, 1/2 l mléka, 1/2 l rumu
Postup: Plechovky salka dáme na 2 hodiny vařit, z toho 1,5 hodiny necháme jen mírně bublat.
Mandlový pudink uvaříme v mléku bez cukru. Až vychladne salko i pudink, vše umixujeme s rumem a pak případně přecedíme.

SLIVOVICE S MEDEM
Ingredience: 0,5 l slivovice a 0,5 l medu (oboje nejlépe domácí)
Postup: Do litrové láhve pomocí trychtýře nalijeme med a dolijeme slivovicí. Důkladně protřepeme. Necháme zrát min. 3 měsíce a po tuto dobu láhev jednou týdně protřepáváme. Podáváme vychlazené jako likér nebo je z toho výborný "grog", který voní tím ovocem, ze kterého byla slivovice vypálená.
Poznámka: Možno udělat i z hruškovice, atd.

VAJEČNÝ LIKÉR
Ingredience: 8 žloutků, 300 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 500 ml svařené smetany na šlehání – vychlazené, 300 ml brandy nebo rumu.
Postup: Prosetý cukr, žloutky a vanil. cukr třeme do pěny. Pak přidáme vychlazenou smetanu a nakonec brandy. Dobře umícháme, nalijeme do čistých láhví a zazátkujeme. Necháme trochu proležet.

RYCHLÝ VAJEČNÝ LIKÉR Ingredience: 7 - 8 žloutků, 1 slazené a 1 neslazené
kondenzované mléko (velké), 1 šálek obyčejného mléka, 2 vanilkové cukry, 1/4 l
rumu. Postup: Do vhodné nádoby nalijeme neslazené kondenzované a obyčejné mléko
a rozšleháme v nich žloutky s vanilkovým cukrem. Dále šleháme ve vodní lázni do
zhoustnutí směsi (nesmí se vařit). Stáhneme z ohně, přidáme slazené
kondenzované mléko a za občasného promíchání necháme vychladnout. Nakonec
přidáme rum a dobře promícháme. Necháme v chladnu nejlépe do druhého dne, aby
spadla pěna a naplníme láhve.

VAŘENÝ VAJEČNÝ LIKÉR
Ingredience: 1 litr plnotuč.mléka, 8 žloutků, 0,5 l rumu, 300 g cukru, 1 SALKO, 250 ml šlehačky 30%,
1 vanilk. cukr
Postup: Do většího hrnce dáme mléko, 30% šlehačku, cukr a žloutky.
Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k varu. Pak základ likéru vychladíme a přidáme salko s vanilk. cukrem a rumem.
Vařený vaječný likér naléváme do lahví přes sítko, abychom odstranili případné zbytečky od bílků. Plnotučné mléko lze nahradit 12% smetanou a salko lze nahradit pikaem stejné velikosti plechovky. Získáme tak čokoládový likér.

LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
Ingredience: 250 ml šlehačky, 1 salko, 3 x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, 1/2 litru rumu.
Postup: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů.
Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví.
Z jedné dávky je litr likéru.
Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než známé domácí BAYLES a vaječné koňaky.
Navíc bez pudingů, vajec a podobných "kazících se" přísad.

VÁNOČNÍ KARAMELOVÝ LIKÉR
Ingredience: Jedna plechovka kondenzovaného slazeného mléka * 4 vanilkové cukry * 1 litru rumu, 3 žloutky
Postup: Kondenzované mléko vaříme ponořené ve vodě cca 2 hodiny. Necháme zcela vychladnout. Nad párou řádně vyšleháme žloutky s vanil. cukry do husté hmoty, nesmí být cítit zrnka cukru. Nejlépe šlehačem na nízké obrátky asi 30 minut. Do mísy dáme zkaramelizované mléko, do něj přidejte vyšlehané žloutky s cukrem a dobře vyšlehejte. Po trochách přidávejte rum za stálého šlehání. Likér necháme zcela vychladnout a přelijeme do láhví.

ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR
Do čisté láhve dáme 3/4 l čistého lihu s 15 dkg strouhané čokolády dobře promícháme
a postavíme na 8 dní na vlažné místo. Zvlášť si povaříme v 1/8 l vody 15 dkg cukru 10 minut. Prochladlý promícháme s čokoládovým lihem, procedíme přes filtrační papír, čistý likér slijeme do čistých lahví, zazátkujeme, zapečetíme a uložíme.

OŘECHOVÝ LIKÉR
Ingredience:
25 zelených ořechů, 4 hřebíčky,
kůru ze dvou pomerančů (důkladně omytých octem), kousek skořice,
0.75 litru cukrového sirupu (vyrobí se svařením 50 dkg cukru a 4 dl vody),
0.75 litru konzumního lihu, 0.25 litru vody
Postup:
Ořechy omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do láhve se širokým hrdlem (od okurek). Přidáme hřebíček, skořici, pomerančovou kůru, líh a převařenou vychladlou vodu. Láhev uzavřeme korkem a postavíme na slunečné místo a necháme ho 2 - 3 týdny stát. Pak přecedíme a přidáme vychladlý cukrový sirup.


[Akt. známka: 0] 1 2 3 4 5

( Celý článek | Autor: Krysatec | Počet komentářů: 4 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek )

  Původní webkulatý roh

Původní Web

  Kalendářkulatý roh
<<  Říjen  >>
PoÚtStČtSoNe
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

  Brno ONLINEkulatý roh
Brno-Malinovského nám.

Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org