Dnešní datum: 18. 10. 2014   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Weblinks |    
  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Seznam rubrik
Download
Weblinks
Ankety
TOP 15

RSS výstup
Rozšířené vyhledávání

  Seznam rubrikkulatý roh
mínus Astronomie
mínus Informace, komentáře
mínus Recepty na jídlo
mínus Schémata
mínus Udělej si sám
mínus UFO,technika,záhady
mínus Zajimavé články

  Vyhledáváníkulatý roh

Hledej
v článcích


Cyklistika UbytováníSamota ubytováníPenzion Jižní ČechyChaty Jindřichův HradecZarybněnostKunžakUbytování Česká KanadaUbytováníStrmilovChalupa Česká KanadaJižní Čechy chataKomorníkPenziony

téma * A nějaké pomazánky 1.
Vydáno dne 13. 03. 2012 (270 přečtení)

přišlo majlem od Alliena

Novy1 Pom-01:BŮČKOVÁ
SUROVINY:250 g osolený a okmínovaný upečený bůček libov.bez kůže,1menší cibule,2-3 stroužky česneku,
pepř,sos z pečeného masa,vypečené sádlo dle potřeby,sůl
POSTUP:Upečený bůček bez kostí a chrupavek s česnekem a cibulí umeleme na masovém strojku.Přidáme 2-3 lžíce tmavšího sosu z nahnutého pekáče(z pod usazeného sádla),pepř,promícháme,případně dosolíme a přidáme lžíci vypečeného sádla, aby se pomazánka lépe roztírala.Mažeme na plátky veky,nebo dáváme v kopečcích na talíř a maže si každý sám.Zdobíme rajčaty,paprikou,možno zasypat strouhaným křenem.

Pom-02:CELEROVÁ SE SALÁMEM
SUROVINY:1celer,1 cibule,4 sladkokys.okurky,4 vejce,1 majolka,200g salám(špekáčky),sůl,pepř
POSTUP:Ovařený celer(aby nebyl moc měkký),okurky a salám nastrouháme,vařená vejce a cibuli nakrájíme najemno.Osolíme,opepříme,promícháme s majolkou.Necháme vychladit a podáváme s pečivem jako večeři,nebo mažeme na chlebíčky a pod.

Pom-03:ČESNEKOVÁ S TVAROHEM
SUROVINY: 150 g měkký tvaroh,50 g strouhaný sýr,50g rostlin.máslo,2-3 stroužky česneku,mléko,sůl,pažitka
POSTUP:Tvaroh rozšleháme se 3 lžícemi teplého mléka,přidáme máslo a napěníme.Vmícháme strouhaný sýr,rozetřený česnek,sůl a pažitku.

Pom-04:JARNÍ
SUROVINY:polotučný tvaroh ve vaničce,čerstvé ředkvičky nebo pažitku,sůl
POSTUP:V misce rozetřeme tvaroh a zamícháme na hrubém struhadle nastrouhané ředkvičky nebo nasekanou pažitku, osolíme a namažeme na krajíce chleba. (tuto pomazánku dělám po celé léto, když postupně dozrávají okurky, cibulka, rajčata nebo papriky, do tvarohu zamíchám jakýkoliv z těchto výpěstků jen osolím a máme výbornou, lahodnou letní večeři).

Pom-05:KŘENOVÁ POCHOUTKOVÁ
SUROVINY: 200 g šunky(šunkového salámu),2 lžíce majonézy,2 lžíce strouhaného křenu,sůl,citrónová šťáva.
POSTUP:Šunku(salám)nakrájené na plátky,pokrájíme na malé kousky(čtverečky),smícháme s nastrouhaným křenem a pokapeme citron.šťávou.Vmícháme do majonézy a necháme nejlépe do druhého dne rozležet.Potom
teprve dochutíme.Mažeme na plátky rohlíku(veky),případně na slané sušenky.Zdobíme petrželkou a buráky.

Pom-06:KŘENOVÁ SE SALÁMEM
SUROVINY:2 měkké sýry,100g měkkého salámu,2 natvrdo uvařená vejce,1 kyselá okurka,1 malá majolka,kousek másla,křen nebo Krenex podle chuti, sůl, pepř.
POSTUP: Do mísy dáme sýr, přidáme nadrobno nakrájená vejce, kyselou okurku, rozstrouhaný salám + ostatní přísady. Vše důkladně promícháme a podáváme na pečivo.
Pom-07:MAJONÉZA FALEŠNÁ
SUROVINY: 1 malý kelímek bílého jogurtu,měkký smetanový sýr (dle potřeby)
POSTUP:Jogurt a měkký sýr důkladně promícháme a používáme stejně jako klasickou majonézu do salátů,nebo po přidání různých přísad(česnek,hořčice,paprika aj.) jako pomazánky na přípravu studen. mís.

Pom-08:MASOVÁ
Varianta-1:S CIBULÍ
SUROVINY: 1 vepřová konzerva, 1 větší cibule,plnotučná hořčice sádlo
POSTUP:Nejprve si oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Dáme do velké mísy. Přidáme 2 malé lžičky hořčice a 1 polévkovou lžíci sádla. Na konec přidáme masovou konzervu. To vše nejprve rozmícháme vařečkou a potom najemno mixérem. Mažeme na chleba.
Varianta-2:Z HOVĚZÍHO PIKANTNÍ
SUROVINY: 300 g vařené hovězí maso,1cibule,1sterilovaná okurka,3 lžíce rostlinné máslo,lžíce vývaru,hořčice,
sůl,worcester,pepř
POSTUP:Maso umeleme se lžící vývaru.Změklé máslo rozetřeme s hořčicí a solí,přidáme maso,drobně pokrájenou cibuli a okurku,worcester,pepř a promícháme.
Varianta-3:Z PEČENÉHO VEPŘOVÉHO MASA
SUROVINY: 1 šálek pečeného vepřového masa,2 lžíce sádla,sůl,čerstvě nastrouhaný křen,ml.pepř
POSTUP:Vepřové maso umeleme dvakrát na mlýnku na maso,přidáme sádlo,sůl,křen,pepř a promícháme.
OBMĚNA:S OKURKOU
SUROVINY: zbylá vepřová pečeně,cibule,hořčice,pepř,okurka syrová nebo nakládaná
POSTUP:Maso umeleme nebo usekáme v mixeru,podle chuti vmícháme jemně sekanou cibuli,hořčici,koření.
Mažeme na tmavý chléb,zdobíme zeleným nebo nakládaným okurkem.
Varianta-4:Z UZENÉHO S VEJCI NATVRDO
SUROVINY: 300 g vařené uzené maso,2 vejce uvař.natvrdo,2 cibule,1 steril.okurka,2 lžíce oleje,2 lžíce hořčice,
sůl,mletá sladká paprika
POSTUP:Uzené maso a vejce umeleme nebo drobně nakrájíme.Cibule nakrájíme na tenká půlkolečka a usmažíme do růžova na oleji,vmícháme mletou papriku a hned sejmeme z ohně,přidáme k uzenému masu současně s hořčicí a drobně nakrájenou okurkou,přisolíme a promícháme.

Pom-09:MOZEČEK Z PAŠTIKY 3 porce
SUROVINY: 1 menší cibule, 1 konzerva játrové paštiky, kousek sádla, 3-4 vejce, sůl,zelená petrželka nebo pažitka.
POSTUP: Nadrobno sekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme paštiku a prohřejeme, pak rozklepneme vejce, promícháme je s paštikou, osolíme, necháme srazit a ještě ochutíme petrželkou

Pom-10:OSTRÁ NA CHLEBÍČKY
SUROVINY: 150/150 g měkký salám/tvrdý sýr
2/1/1-2/1 malé cibule/natvrdo vař.vejce/feferónky/steril.okurka
1 lžíce steril.červ.papriky,2 lžíce oleje,2 lžíce kečupu,worcester,sůl
POSTUP:Cibuli nakrájíme na kolečka,promneme se solí a necháme 5 minut proležet.Salám,sýr,vejce a kyselou okurku nastrouháme na hrubším struhadle na nudličky.Feferónky jemně posekáme.Vše smícháme,přidáme olej,
kečup,worcester(pár kapek) a cibuli.Necháme chvíli v chladnu proležet a potom mažeme na chlebíčky.Zdobíme
natí,či proužky zelené či žluté papriky.

Pom-11:PAŠTIKOVÁ
SUROVINY A POSTUP: Do játrové paštiky vmícháme strouhanou nebo sekanou cibuli, trochu kečupu, hořčici, nastrouhanou sladkokyselou okurku, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme zjemnit trochou majolky.
OBMĚNA:
SUROVINY A POSTUP: Umícháme 2-3 játrové paštiky s polovinou másla a smetanovým sýrem, přidáme nastrouhanou cibulku, 2-3 stroužky utřeného česneku, sůl, pepř. Mažeme na rozkrojené domácí žemličky, můžeme ještě vložit plátek salámu.

Pom-12:PĚNA VAJEČNÁ PIKANTNÍ
SUROVINY: 3 vejce vařená natvrdo,1malá majolka,1 střední cibule,1-3 menší sladkokys.okurky,kremžská hořčice(necelá),sůl
POSTUP:K prolisovaným vařeným vajíčkům přidáme majolku,hořčici a velmi málo osolíme.Přidáme nadrobno nakrájenou okurku a cibuli,hořčici a vše řádně promícháme.Mažeme na krajíčky chleba,veky a na topinky z veky.

Pom-13:ROZHUDA
Varianta-1:S CIBULÍ
SUROVINY: 350g měkkého tvarohu, 60g másla, 1 cibule, 2 lžíce nakrájené pažitky, mléko, sůl.
POSTUP:Změklé máslo rozetřeme s rozdrobeným tvarohem a podle potřeby rozmícháme s mlékem. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli a pažitku, osolíme a dobře promícháme. Podáváme k bramborám na loupačku.
Varianta-2:S PAŽITKOU
SUROVINY:500 g měkký tvaroh,100g máslo,trochu mléka,sůl,pažitka
POSTUP:Tvaroh rozetřeme nebo rozšleháme s trochou mléka a utřeme s máslem.Dle chuti osolíme a přidáme pažitku.

Pom-14:RYBÍ
Varianta-1:Z OLEJOVEK
SUROVINY:1 krabička olejovek,1 natvrdo vař.vejce,1 kyselá okurka,40g salám,20g cibule,100g másla,sůl,
sladká paprika,citrónová šťáva
POSTUP:V misce utřeme máslo do pěny,přidáme prolisované olejovky i s olejem,jemně rozsekaný salám,
nastrouhanou vymačkanou okurku a jemně rozsekané vejce.Promícháme,přidáme rozsekanou cibulku,sůl
a papriku,zakapeme citrónovou šťávou.
Varianta-2:ZE SARDINEK
SUROVINY:1konzerva sardinky,1 cibule,1 sladkokys.okurka,1majolka,osminka másla,šťáva z půl citronu
POSTUP:Promícháme sardinky s máslem,přidáme šťávu z citronu,nadrobno nakrájenou cibuli a okurku.Nakonec vmícháme majolku.Mažeme na veku.

Pom-15:SALÁMOVÁ
Varianta-1:LEVNÁ
SUROVINY:200 g měkký salám,1 vařený oloupaný brambor,1 cibule,1 steril.okurka,2 lžíce rostlinné máslo,
hořčice,mletý pepř,sůl.
POSTUP:Salám jemně nakrájíme,brambor jemně nastrouháme a vyšleháme se změklým máslem a hořčicí.
Vmícháme salám,drobně nakrájenou okurku a cibuli,opepříme a osolíme.
Varianta-2:RYCHLÁ
SUROVINY: salám,cibule,okurka,máslo,hořčice,sůl,usekaná petrželka
POSTUP:Suroviny v dostupném množství.Salám,cibuli,okurku jemně nakrájíme.Změklé máslo rozetřeme s hořčicí,přidáme salám,cibuli a okurku,usekanou petrželku,promícháme a podle chuti přisolíme.
Varianta-3:S MORAVANKOU
Pomazánky zachraňují čest kuchařky, která si se sporákem moc nerozumí...
SUROVINY A POSTUP: Dohromady umeleme 30 dkg salámu, obsah jedné skleničky Moravanky (zeleninový salát), 1 cibuli, přidáme 1 měkký sýr, česnek podle chuti a nakonec vmícháme majolku. Velice dobré na chlebíčky.
Varianta-4:S VEJCI
SUROVINY:200 g salám,2 vejce uvař.natvrdo,1 steril.okurka,1 zelená paprika,2 lžíce másla,kremžská hořčice,sůl
POSTUP:Salám a vejce umeleme nebo drobně nakrájíme.Změklé máslo rozetřeme s hořčicí,přidáme salám,vejce,
drobně nakrájenou okurku a papriku,promícháme a přisolíme.

Pom-16:SLONÍ MLS
SUROVINY: 50 dkg měkkého salámu,20 dkg majolky ,Chilli,2 střední cibule,1 kyselá okurka,
Suroviny na zálivku: 2 lžíce oleje,1 lžíce octa,4 lžíce kečupu,2 lžíce hořčice,2 kostky cukru
POSTUP: Salám, cibuli a okurku semeleme, přidáme majolku, chilli a zálivku, kterou připravíme tak, že smísíme 2 lžíce oleje, 1 lžíci octa, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice a 2 kostky cukru - prohřejeme, ale NEVAŘÍME !!! Hotovou směs necháme odležet, podáváme s pečivem nebo jako pomazánku na jednohubkách.

Pom-17:SLONÍ ŽRÁDLO
SUROVINY A POSTUP: Smícháme lžíci worcestru, lžíci oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce obyčejné hořčice a prohřejeme - nevaříme. Do zchladlé směsi přidáme 1 cibuli, 2 sladkokyselé okurky, půl kg gothaje - vše umleté nebo drobně nakrájené. Nakonec vmícháme 2 majolky, opepříme a osolíme podle chuti.
OBMĚNA:
SUROVINY: 400 g měkkého salámu, 100 g majolky, 1 cibule, 3 kyselé okurky, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa a 1 lžička cukru.
POSTUP: Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku. Kečup, hořčici, olej, cukr a ocet povaříme za stálého míchání asi minutu. Smícháme s namletou směsí a necháme vychladnout. Poté vmícháme majolku a dáme nejméně na hodinu odležet do ledničky. Mažeme na chléb, veku, topinky... zdobíme zeleninou.

Pom-18:SÝROVÁ
Varianta-1:NA TOPINKY
SUROVINY A POSTUP :Utřeme stejný díl másla a méně tučného taveného sýra, podle chuti přidáme utřený česnek, sůl, kari a mažeme na topinky.
Varianta-2:S HOŘČICÍ
SUROVINY: 200 g tavené.sýra,1 zelená (červená) paprika,1 cibule,2 lž.rostlinné máslo,2 lž.hořčice,1 lž.mléko,sůl
POSTUP:Tavený sýr rozetřeme,přidáme změklé máslo,hořčici,mléko a vyšleháme.Vmícháme papriku nakrájenou na kostičky,drobně pokrájenou cibuli a osolíme.
Varianta-3:S MÁSLEM
SUROVINY:200 g tavený sýr,1 vejce uvař.natvrdo,1 cibule,3 lžíce rostlinné máslo,2 lžíce bílý jogurt,sůl,petrželka
POSTUP:Tavený sýr rozmělníme vidličkou,přidáme jemně nastrouhané vejce,změklé máslo a vyšleháme.Po částech přidáváme jogurt a nakonec vmícháme jemně nakrájenou cibuli,petrželku a sůl.
Varianta-4:S VEJCI NATVRDO
SUROVINY: 150 g tavený sýr,1 lž.rostlinné máslo,1 lž.hořčice,2 lž.mléko, 2 vejce natvrdo,sůl,petrželka
POSTUP:Tavený sýr rozetřeme,přidáme jemně nastrouhaná vejce,změklé máslo,hořčici,mléko a vyšleháme.
Vmícháme petrželku a o osolíme.
Varianta-5:SE SALÁMEM
SUROVINY: 200 g tvrdého sýra,100g salám,1 steril.okurka,1 vejce uvař.natvrdo,1 kapie,2 lžíce majonézy,
3 lžíce bílý jogurt,sůl
POSTUP:Tvrdý sýr a vejce jemně nastrouháme,salám,okurku a kapii nakrájíme na nudličky.Majonézu rozmícháme s jogurtem,přidáme připravené potraviny a osolíme.
Varianta-6:ZE VŠEHO co je po ruce -podle Petra Rychlého
SUROVINY: libovolné množství jakéhokoli taveného sýra ,modrá cibule ,čerstvá okurka ,kyselá okurka ,zkrátka co je doma po ruce ,jakákoli zelenina
POSTUP:Sýr rozetřeme a přidáme nadrobno nakrájené ostatní ingredience. Podáváme s pečivem.

Pom-19:TVAROHOVÁ
Varianta-1:S ČESNEKEM A VEJCEM
SUROVINY:250 g měk.tvaroh,1vejce vař.natvrdo,3 str.česneku,2 lž.rostl.máslo,2 lžíce mléko,ml.pepř,sůl,petrželka
POSTUP:Tvaroh,jemně nastrouhané vejce,změklé máslo a mléko rozšleháme,přidáme prolisovaný česnek,pepř,
sůl,usekanou petrželku a promícháme.
Varianta-2:S KAPIÍ A CIBULÍ
SUROVINY: 250 g měkký tvaroh,1 cibule,1 čerstvá nebo konzervovaná kapie,3 lžíce rostl.másla,5 lžic mléka,
ml.sl.paprika,sůl,ml.pepř
POSTUP:Tvaroh rozšleháme s horkým mlékem,přidáme máslo,koření,sůl a promícháme.Vmícháme jemně nakrájenou kapii a cibuli.
Varianta-3:S KOPREM
SUROVINY: 250 g měkký tvaroh,5 lžíce smetany,2 lžíce jemně usekaný kopr,sůl
POSTUP:Tvaroh můžeme prolisovat,rozšleháme jej se smetanou a vmícháme kopr a sůl.
Varianta-4:S PAŽITKOU
SUROVINY: 250 g měkký tvaroh,4 lžíce smetany,1 lžíce rostlinného másla,pažitka,sůl
POSTUP:Tvaroh rozšleháme se změklým máslem a smetanou,vmícháme jemně nakrájenou pažitku.
Varianta-5:S VEJCI NATVRDO
SUROVINY: 250 g měkký tvaroh,2 vejce vařená natvrdo,3 lžíce mléko,2 lžíce rostlin.máslo,1 lžíce hořčice,sůl
POSTUP:Tvaroh můžeme prolisovat,vejce jemně nastrouháme,přidáme mléko,změklé máslo,hořčici a napěníme.Dle chuti osolíme.

Pom-20:VAJEČNÁ
Varianta-1:LEVNÁ
SUROVINY:3 vejce uvař.natvrdo,2 vař.brambory,1cibule,1 steril.okurka,2 lžíce majonéza,1 lžíce bílý jogurt,
hořčice,několik kapek octa,sůl
POSTUP:Vejce a brambory jemně nastrouháme,okurku a cibuli drobně nakrájíme.Majonézu rozmícháme s jogurtem,hořčicí,octem a solí,přidáme připravené potraviny a promícháme.
Varianta-2:PIKANTNÍ
SUROVINY:4 vejce,2 lučiny,2 lžíce másla,lžíci ostrého kečupu,lžíci hořčice,pórek,2 sterilizované okurky,2 stroužky česneku,Šunka,Paprika,mletá paprika,pepř,sůl ,
POSTUP:Lučinu rozmícháme s máslem, uvařenými vejci, kečupem, utřeným česnekem a hořčicí. Přidáme pokrájenou zeleninu, šunku a dochutíme kořením. Podáváme s čerstvým pečivem.
Varianta-3:S HOŘČICÍ
SUROVINY: 5 vajec uvařených natvrdo,3 lžíce rostlin.máslo,2 lžíce mléko,hořčice,petrželka,sůl
POSTUP:Vejce jemně nastrouháme,přidáme změklé máslo,hořčici,rozmícháme a s přidáním mléka vymícháme.Osolíme a vmícháme usekanou petrželku.
Varianta-4:S HOŘČICÍ A VEJCI
SUROVINY:natvrdo vařená vejce,pomazánkové máslo, plnotučnou hořčici,cibule, pepř a sůl.
POSTUP: Z vajec vyjmeme žloutky, které rozmačkáme vidličkou a rozmícháme s pomazánkovým máslem a hořčicí. Přidáme na kostičky nakrájené bílky a nakrájenou cibuli a podle chuti opepříme a osolíme. Pomazánkou plníme částečně vydlabané žemle a zdobíme hlávkovým salátem a ředkvičkami.
Varianta-5:SE SALÁMEM
SUROVINY: 100 g salám,3 vejce uvařená natvrdo,3 lžíce rostlinné máslo,ml.paprika,hořčice,petrželka,sůl
POSTUP:Vejce jemně nastrouháme,přidáme umletý nebo drobně nakrájený salám,změklé máslo a utřeme.
Přidáme další přísady a promícháme.
Varianta-6:ZÁKLADNÍ
SUROVINY:4 natvrdo vařená vejce,2 stroužky česneku,1malá majolka,ml.pepř,sůl
POSTUP:Vejce prolisujeme(umeleme na masovém strojku),ochutíme česnekem utřeným solí a pepřem,přidáme majolku,promícháme.Místo majolky můžeme dát 125 g másla a pomazánku zředit mlékem.

Pom-21:VELIKONOČNÍ ..z ingrediencí, co dům dá a jiných...
SUROVINY:80 g nízkokalorického másla,100 g roztíratelného sýra,2 vařená vejce,100 g měkkého salámu,2 lžíce bílého jogurt,1 lžičku hořčice,Sůl,půl menší cibule,petrželka
POSTUP:Sýr utřeme se změklým máslem, přidáme jemně nastrouhaná vejce, jogurt, hořčici a dobře našleháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, salám a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a mažeme na plátky veky nebo kolečka rohlíku.
Pom-22:ZELENINOVÁ S MAJONÉZOU
SUROVINY:100 g majonézy,malý celer,malá cibule,karotka,2 lžíce křenu,pepř,cukr,sůl
POSTUP:Syrové celer,mrkev a křen nastrouháme,spojíme s majonézou,přidáme nakrájenou cibuli,pepř,sůl a špetku cukru.Použijeme jako pomazánku na chlebíčky a chuťovky.

Pom-23:ČESNEKOVÁ S POMAZÁNKOVÝM MÁSLEM A SÝREM
SUROVINY: 1 pomazánkové máslo,2 trojúhelníčky taveného smetanového sýru bez příchutě,1/2 sáčku Poličanky (majolka),4-5 stroužků česneku,
POSTUP: Nejdříve se rozetře pomazánkové máslo se sýrem. Pak se přidá Poličanka a na konec rozetřený česnek. Pomazánku je možné podle chuti přisolit, ale to každý podle sebe. Pomazánkové máslo někdy bývá trochu slané.

Pom-24:PAŠTIKOVÁ
SUROVINY A POSTUP: Do játrové paštiky vmícháme strouhanou nebo sekanou cibuli, trochu kečupu, hořčici, nastrouhanou sladkokyselou okurku, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme zjemnit trochou majolky.

Pom-25:SÝROVÁ NA TOPINKY
SUROVINY A POSTUP :Utřeme stejný díl másla a méně tučného taveného sýra, podle chuti přidáme utřený česnek, sůl, karí a mažeme na topinky.

Pom-26:TVAROHOVÁ SE SARDINKAMI
Mám pro vás velice chutnou a velice jednoduchou pomazánku. Uděláme si k večeři pomazánku.
SUROVINY a POSTUP:200 g měkkého tvarohu, 1 krabičku sardinek, 1 vejce uvařené natvrdo a kyselou okurku. Tvaroh jemně utřete se sardinkami i s olejem, přidáme nasekané vejce, kyselou okurku a je to. Pak ji jen natřeme na chleba, veku nebo rohlík a pokapeme citrónem. Dobrou chuť.
Pom-27: Z ČERVENÉ ŘEPY
SUROVINY: 1 červená řepa,sůl, pepř,2 hrstky nastrouhaných ořechů,2 stroužky česneku,jogurt nebo majonéza ,
POSTUP: Červenou řepu nastrouháme najemno, osolíme, opepříme, přidáme dvě hrstky nastrouhaných ořechů a 2 stroužky česneku. Smícháme s jogurtem nebo s majolkou.

Pom-28:ZELNÁ
SUROVINY A POSTUP: 10 d¨kg sýru balkán (nastrouhat) ,1 malá hrst kysaného zelí (vymačkat, drobně nakrájet) ,
1 malá cibule (drobně nakrájet), 1 kyselá okurka (drobně nakrájet),2 vařená vejce (drobně nakrájet) ,1 malá lžička moučkového cukru ,1 majolka (100 g) Vše promíchat a je to!


[Akt. známka: 5,00] 1 2 3 4 5

( Celý článek | Autor: Krysatec | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek )

  Původní webkulatý roh

Původní Web

  Kalendářkulatý roh
<<  Říjen  >>
PoÚtStČtSoNe
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

  Brno ONLINEkulatý roh
Brno-Malinovského nám.

Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org