Dnešní datum: 18. 10. 2014   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Weblinks |    
  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Seznam rubrik
Download
Weblinks
Ankety
TOP 15

RSS výstup
Rozšířené vyhledávání

  Seznam rubrikkulatý roh
mínus Astronomie
mínus Informace, komentáře
mínus Recepty na jídlo
mínus Schémata
mínus Udělej si sám
mínus UFO,technika,záhady
mínus Zajimavé články

  Vyhledáváníkulatý roh

Hledej
v článcích


Cyklistika UbytováníSamota ubytováníPenzion Jižní ČechyChaty Jindřichův HradecZarybněnostKunžakUbytování Česká KanadaUbytováníStrmilovChalupa Česká KanadaJižní Čechy chataKomorníkPenziony

téma * Rybí polívka podle Josefa2
Vydáno dne 26. 12. 2012 (177 přečtení)

ono je sice po svátcích

ovšem my krysy žereme rybí polívky i jindy jak na Vánoce! No a musím to teda dát taky do receptů protože v commentu to nikdo nenajde.

Polívka jak ji obvykle dělám:
Do dvou až třech litrú vody hodím kapří hlavu (vyloupané oči, odříznuté pysky a žábra, oškrábaná) a kousky masa, které se nehodí na řízky (konec okolo ocasu, okolo ploutví, odřezky kolem hlavy a tenke maso u břicha). Vařím dokud se maso nezačína rozpadávat, pak maso a hlavu vyberu a vývar přecedím. Do vývaru dám na jemno nakrájenou zeleninu co dúm dal (mrkev, petržel, celer, hrášek, kukuřici, pár sušených nebo zamražených hub múže být i trošku brambor). Mezitím kousek po kousku rozeberu hlavu a maso. V prúběhu rozebírání na něj zlehka poklepávám nožem, pokud núž klepne na kost, je to zřetelně a jasně slyšet (vyskoušejte si). Vyčištěné a pokrájené uvařené maso si připravím do misky. Na desku hodím rybí vnitřnosti. Jemně a opatrně vyberu žluč (tmavozelený váček) tak aby ani náhodou neznečistila maso (pokud se tak stalo, vše znečištěné žlučí odřežu a zahodím). Potom vyhodím plovací měchýř, všechny zažívací trubice a trubky a tmavočervenou játru (játra v těle fungují jako filtr na svinstvo). Všechno pokrájím na drobno a přisypu do polévky. Zejména bílé mlíči případně nazelenalé kuličky jiker (to je chuťovka co dělá tu správnou kapří polévku). Na kousku másla osmahnu kousek cibule (dá se to v tomto momentě vylepšit přidáním troškou mleté papriky) a s hladkou moukou vyrobím světlou zásmažku/jíšku. V této chvíli je možné vybrat část uvařené zeleniny, s trochou vývaru to projet v mixeru a vrátit zpět do polévky (bude krémovější). Do polévky přidáme již dříve uvařené maso z hlavy, jíšku trochu mléka anebo smetany a vše dobře rozmícháme a necháme malinko probublat varem a dochucujeme. Súl, vegeta atd, s česnekem opatrně. Malilinko zelených ozdob, sušená petrželková nať nebo šnytlík. Nahoru do polévky má jít pokrájená topinka.Už to léta nedělám, bylo to moc nacucané olejem, dlouho to trvalo a toho nádobí. Stačí dát pár krajíčku chleba do kontaktního grilu a pak je nakrájet. Jsou suché a perfektní. Takže tak.

[Akt. známka: 0] 1 2 3 4 5

( Celý článek | Autor: Krysatec | Počet komentářů: 3 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek )

  Původní webkulatý roh

Původní Web

  Kalendářkulatý roh
<<  Říjen  >>
PoÚtStČtSoNe
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

  Brno ONLINEkulatý roh
Brno-Malinovského nám.

Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org