Dnešní datum: 18. 10. 2014   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Weblinks |    
  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Seznam rubrik
Download
Weblinks
Ankety
TOP 15

RSS výstup
Rozšířené vyhledávání

  Seznam rubrikkulatý roh
mínus Astronomie
mínus Informace, komentáře
mínus Recepty na jídlo
mínus Schémata
mínus Udělej si sám
mínus UFO,technika,záhady
mínus Zajimavé články

  Vyhledáváníkulatý roh

Hledej
v článcích


Cyklistika UbytováníSamota ubytováníPenzion Jižní ČechyChaty Jindřichův HradecZarybněnostKunžakUbytování Česká KanadaUbytováníStrmilovChalupa Česká KanadaJižní Čechy chataKomorníkPenziony

téma * Další recepty na houby (i se sýrem)
Vydáno dne 10. 09. 2006 (1701 přečtení)

..obzvláště jedlé!

CSO KOGGI BOKUM

500g hověz. masa,100g čerstvých hub,2 stroužky česneku,lžička cukru,2 lžice
sojové omáčky,1 cibule,3 lžíce tuku,škrobová moučka,sůl,pálivá paprika

Maso pokrájíme na drobné kousky,smícháme s česnekem pokrájeným na kousky,
cukrem a osolí a podle chuti se dá chilli a sojovou omáčku a necháme hodinu
odležet. Houby podusíme na tuku a odstavíme.Na tuku rychle osmahnem maso,
přidáme jemně nakrájenou cibuli,mírně ji osmahneme,přidáme houby,zalijeme
vývarem zahustíme máčeným škrobem a dusíme do měkka. Podáváme s rýží. (Korea)

Pokud se pamatuju, zkoušel jsem to s jidášovým uchem a se špičkou travní, jinde
uváděnou jako špička obecná. Z té se berou jen kloboučky! Ucho roste na bezu...
ale za mokra často chytá plíseň, takže pozor!

Hermelínová pomazánka se žampiony

3 hermelíny,1 cibule,100g žampionů,50g oleje,sůl,mletý pepř
1 dl šlehačky
Očištěné žamúpiony podusíme na oleji s drobno nalrájenou
cibulí,ochutíme solí a pepřem,necháme vychladnout a rozsekáme na
jemno.Jemně nastrouhaný hermelín promícháme s našlehanou
šlehačkou,přidáme žampiony a promícháme.

Poznámka: nemusí jít o žampiony, ale pomazánka pak bude tmavá.
Já použil babky, "praváky" a pýchavky. Čímž tedy tmavá byla.

Hodí se na chleba nebo tousty za studena, nahoru pak jde dát rajče, vajíčko
natvrdo, nebo i pažitka, čili skoro cokoliv. Pokud jsem mohl posoudit, houbovou
chuť hermelínu pěkně doplnila vůně pýchavek.



HOUBOVÉ OPEČENKY

500 g čerstvých hub (různé druhy i směs) 50 g másla, 2 vejce,
cibule, 2 žemle, 2 dl mléka, 30 g krupice, 50 g stouhanky, 50 g oleje, mletý
pepř, zelená petrželka, sůl. Jemně krájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme
očištěné, oprané a na plátky pokrájené houby a vše dusíme až do odpaření vody.
Podušené houby vyjmeme a umeleme na strojku , příp. usekáme na jemno. Přidáme
rozmačkané v mléce máčené žemle,vejce,opepříme a osolíme.Hmotu prohněteme s
krupicí,strouhankou (přidáme podle potřeby) a jemně usekanou zelenou
petrželku.Z dobře propracované hmoty vytváříme menší šišky (válečky) Obalíme je
jako řízky. Na opáleném oleji osmažime válečky dozlatova. Opečenky podáváme s
novými bramborami a zeleninovým salátem.


Houby na smetaně se sýrem
500 g čerstvých hub(jemné nebo hřibovité),2,5dl kyselé smetany,50g
strouhaného sýra,1 lžíce kys. smetany,50g strouhaného sýra,1 lžčka
hladké mouky, 50g masla,1 lžíce sekaného kopru ,súl.
Očištěné a oprané houby povaříme a necháme okapat. Nakrájíme na tenké
plátky a osmahneme na tuku.Přidáme mouku,zamícháme,zalijeme
smetanou,osolíme,krátce podusíme a vložíme do tukem vzmazané
ohnivzdorné misky.Posypeme sýrem a v horké troubě zapečeme. Hotový
pokrm posypeme jemně sekaným koprem.Podáváme s pečivem.

Tohle se dobře jeví na toustech jako teplý, ale i na chlebu ač na topinky sem
to nezkoušel.


Pořád ale nemám recept na houby kombinované s Nivou....


[Akt. známka: 1,60] 1 2 3 4 5

( Celý článek | Autor: Krysatec | Počet komentářů: 1 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek )

  Původní webkulatý roh

Původní Web

  Kalendářkulatý roh
<<  Říjen  >>
PoÚtStČtSoNe
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

  Brno ONLINEkulatý roh
Brno-Malinovského nám.

Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org