|
![]() ![]() Vydáno dne 10. 09. 2006 (1701 přečtení) ..obzvláště jedlé! CSO KOGGI BOKUM 500g hověz. masa,100g čerstvých hub,2 stroužky česneku,lžička cukru,2 lžice sojové omáčky,1 cibule,3 lžíce tuku,škrobová moučka,sůl,pálivá paprika Maso pokrájíme na drobné kousky,smícháme s česnekem pokrájeným na kousky, cukrem a osolí a podle chuti se dá chilli a sojovou omáčku a necháme hodinu odležet. Houby podusíme na tuku a odstavíme.Na tuku rychle osmahnem maso, přidáme jemně nakrájenou cibuli,mírně ji osmahneme,přidáme houby,zalijeme vývarem zahustíme máčeným škrobem a dusíme do měkka. Podáváme s rýží. (Korea) Pokud se pamatuju, zkoušel jsem to s jidášovým uchem a se špičkou travní, jinde uváděnou jako špička obecná. Z té se berou jen kloboučky! Ucho roste na bezu... ale za mokra často chytá plíseň, takže pozor! Hermelínová pomazánka se žampiony 3 hermelíny,1 cibule,100g žampionů,50g oleje,sůl,mletý pepř 1 dl šlehačky Očištěné žamúpiony podusíme na oleji s drobno nalrájenou cibulí,ochutíme solí a pepřem,necháme vychladnout a rozsekáme na jemno.Jemně nastrouhaný hermelín promícháme s našlehanou šlehačkou,přidáme žampiony a promícháme. Poznámka: nemusí jít o žampiony, ale pomazánka pak bude tmavá. Já použil babky, "praváky" a pýchavky. Čímž tedy tmavá byla. Hodí se na chleba nebo tousty za studena, nahoru pak jde dát rajče, vajíčko natvrdo, nebo i pažitka, čili skoro cokoliv. Pokud jsem mohl posoudit, houbovou chuť hermelínu pěkně doplnila vůně pýchavek. HOUBOVÉ OPEČENKY 500 g čerstvých hub (různé druhy i směs) 50 g másla, 2 vejce, cibule, 2 žemle, 2 dl mléka, 30 g krupice, 50 g stouhanky, 50 g oleje, mletý pepř, zelená petrželka, sůl. Jemně krájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné, oprané a na plátky pokrájené houby a vše dusíme až do odpaření vody. Podušené houby vyjmeme a umeleme na strojku , příp. usekáme na jemno. Přidáme rozmačkané v mléce máčené žemle,vejce,opepříme a osolíme.Hmotu prohněteme s krupicí,strouhankou (přidáme podle potřeby) a jemně usekanou zelenou petrželku.Z dobře propracované hmoty vytváříme menší šišky (válečky) Obalíme je jako řízky. Na opáleném oleji osmažime válečky dozlatova. Opečenky podáváme s novými bramborami a zeleninovým salátem. Houby na smetaně se sýrem 500 g čerstvých hub(jemné nebo hřibovité),2,5dl kyselé smetany,50g strouhaného sýra,1 lžíce kys. smetany,50g strouhaného sýra,1 lžčka hladké mouky, 50g masla,1 lžíce sekaného kopru ,súl. Očištěné a oprané houby povaříme a necháme okapat. Nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na tuku.Přidáme mouku,zamícháme,zalijeme smetanou,osolíme,krátce podusíme a vložíme do tukem vzmazané ohnivzdorné misky.Posypeme sýrem a v horké troubě zapečeme. Hotový pokrm posypeme jemně sekaným koprem.Podáváme s pečivem. Tohle se dobře jeví na toustech jako teplý, ale i na chlebu ač na topinky sem to nezkoušel. Pořád ale nemám recept na houby kombinované s Nivou.... |