Dnešní datum: 18. 10. 2014   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Weblinks |    
  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Seznam rubrik
Download
Weblinks
Ankety
TOP 15

RSS výstup
Rozšířené vyhledávání

  Seznam rubrikkulatý roh
mínus Astronomie
mínus Informace, komentáře
mínus Recepty na jídlo
mínus Schémata
mínus Udělej si sám
mínus UFO,technika,záhady
mínus Zajimavé články

  Vyhledáváníkulatý roh

Hledej
v článcích


Cyklistika UbytováníSamota ubytováníPenzion Jižní ČechyChaty Jindřichův HradecZarybněnostKunžakUbytování Česká KanadaUbytováníStrmilovChalupa Česká KanadaJižní Čechy chataKomorníkPenziony

téma * Soté
Vydáno dne 26. 09. 2004 (186 přečtení)

Potrebujeme:
baleni sojoveho masa pro 2 osoby (nudlicky), 150g zampionu, 1 mensi cerstvy porek, 1 vetsi cibuli, 1 vejce, 250ml mleka, 3 lzice bileho vina 3 lzice skrobu, 1 lzice cukru olej na smazeni, chilli, skorici, sul

Priprava:
Nejprve si pripravime sojove maso dle navodu, doporucuji povarit v zeleninovem vyvaru nebo do pridat trochu sojove omacky. Po uvareni je dobre vymackat prebytek vody. Nudlicky nalozime do smesi maceneho skrobu (cca pul lzice v 1/2dl vody) a sojove omacky (1 lzice), nechame nejlepe nekolik hodin odlezet, ale neni to nezbytne. Zampiony nakrajime na tenci platky, cibuli na silnejsi pulkolecka a porek na nudlicky, pouzit lze bilou i zelenejsi cast, pokud ovsem chcete extra jemny produkt, tak zelenou zahodte:))). Dale pripravime obal na zampiony z vejce, 1 1/2 lzice skrobu a 1/2dl vody a 1 lzice sojove omacky. Nakonec umichame skoricovou omacku ze lzice skrobu, lzice sojove omacky, vina, mleka, cukru a na spicku vetsiho noze skorice, dolejeme cca 1dl vody.

Postup:
Na horkou panev nalejeme cca 1dl oleje, nechame rozpalit a vkladame okapane kousky sojoveho masa. Smazime na prudkem ohni za staleho michani tak, aby se nelepily a dostaly lehce zlatavou barvu. Pak pridavame zampiony namacene v ridkem obalu a pokracujeme v michani, muzeme mirne ztlumit ohen. Jakmile zacnou byt zampiony na povrchu krehke, odstavime panev a slijeme olej. Maso s zampiony muzeme mit napr. v situ. Pripravenou skoricovou omacku zacneme varit na mirnem ohni, davame pozor, aby nevytekla. Kdyz je dostatecne husta, muzeme pridat trochu masla. Dolejeme jen mensi mnozstvi oleje a na mirnejsim ohni osmahneme cibuli s porkem, jakmile zacne cibule sklovatet, pridame maso s houbami a posypeme velice decentni spetkou chilli. Kratce promichame a zalijeme horkou skoricovou omackou, nechame dojet na mirnem ohni podle toho, jak chcete mit omackou hustou, pokud to prezenete, staci opatrne dolit vlaznou vodou. Dosolime dle chuti. Podavame s hranolky, knedliky nebo cimkoli dle chuti, hodi se prakticky k jakekoli priloze.

pozn. recept vznikal spontanne a uvedene hodnoty jsou pouze odhadni:)

(c) Tervi

[Akt. známka: 0] 1 2 3 4 5

( Celý článek | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek )

  Původní webkulatý roh

Původní Web

  Kalendářkulatý roh
<<  Říjen  >>
PoÚtStČtSoNe
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

  Brno ONLINEkulatý roh
Brno-Malinovského nám.

Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org