Potrebujeme:
baleni sojoveho masa pro 2 osoby (nudlicky),
150g zampionu,
1 mensi cerstvy porek,
1 vetsi cibuli,
1 vejce,
250ml mleka,
3 lzice bileho vina 3 lzice skrobu,
1 lzice cukru olej na smazeni,
chilli,
skorici,
sul
Priprava:
Nejprve si pripravime sojove maso dle navodu, doporucuji povarit v zeleninovem
vyvaru nebo do pridat trochu sojove omacky. Po uvareni je dobre vymackat
prebytek vody.
Nudlicky nalozime do smesi maceneho skrobu (cca pul lzice v 1/2dl vody) a
sojove omacky (1 lzice), nechame nejlepe nekolik hodin odlezet, ale neni to
nezbytne.
Zampiony nakrajime na tenci platky, cibuli na silnejsi pulkolecka a porek na
nudlicky, pouzit lze bilou i zelenejsi cast, pokud ovsem chcete extra jemny
produkt, tak zelenou zahodte:))).
Dale pripravime obal na zampiony z vejce, 1 1/2 lzice skrobu a 1/2dl vody a 1
lzice sojove omacky.
Nakonec umichame skoricovou omacku ze lzice skrobu, lzice sojove omacky, vina,
mleka, cukru a na spicku vetsiho noze skorice, dolejeme cca 1dl vody.
Postup:
Na horkou panev nalejeme cca 1dl oleje, nechame rozpalit a vkladame okapane
kousky sojoveho masa. Smazime na prudkem ohni za staleho michani tak, aby se
nelepily a dostaly lehce zlatavou barvu. Pak pridavame zampiony namacene v
ridkem obalu a pokracujeme v michani, muzeme mirne ztlumit ohen. Jakmile zacnou
byt zampiony na povrchu krehke, odstavime panev a slijeme olej. Maso s zampiony
muzeme mit napr. v situ.
Pripravenou skoricovou omacku zacneme varit na mirnem ohni, davame pozor, aby
nevytekla. Kdyz je dostatecne husta, muzeme pridat trochu masla.
Dolejeme jen mensi mnozstvi oleje a na mirnejsim ohni osmahneme cibuli s
porkem, jakmile zacne cibule sklovatet, pridame maso s houbami a posypeme
velice decentni spetkou chilli.
Kratce promichame a zalijeme horkou skoricovou omackou, nechame dojet na mirnem
ohni podle toho, jak chcete mit omackou hustou, pokud to prezenete, staci
opatrne dolit vlaznou vodou. Dosolime dle chuti.
Podavame s hranolky, knedliky nebo cimkoli dle chuti, hodi se prakticky k
jakekoli priloze.
pozn. recept vznikal spontanne a uvedene hodnoty jsou pouze odhadni:)
(c) Tervi