Dnešní datum: 18. 10. 2014   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Weblinks |    
  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Seznam rubrik
Download
Weblinks
Ankety
TOP 15

RSS výstup
Rozšířené vyhledávání

  Seznam rubrikkulatý roh
mínus Astronomie
mínus Informace, komentáře
mínus Recepty na jídlo
mínus Schémata
mínus Udělej si sám
mínus UFO,technika,záhady
mínus Zajimavé články

  Vyhledáváníkulatý roh

Hledej
v článcích


Cyklistika UbytováníSamota ubytováníPenzion Jižní ČechyChaty Jindřichův HradecZarybněnostKunžakUbytování Česká KanadaUbytováníStrmilovChalupa Česká KanadaJižní Čechy chataKomorníkPenziony

téma * Nudlííí_nudlííí
Vydáno dne 10. 11. 2007 (370 přečtení)

Nevím, jestli je to jenom můj pocit, nebo je to tak doopravdy, ale snad v každým anime soustavně vařej nějaký nudle. Tak jsem tak nějak kouknul jak to vypadá a nějaký ty nudle zkusil. To, co budu popisovat, je první přiblížení, a uvádím to jenom proto, že to bylo prudce jedlý.

Protože rýžový nudlí nudlí je hrozně drahý, přesněji řečeno, mají ho tu v obrovským balení a vůbec jsem netušil, jestli vyrobím něco jedlýho, tak jsem použil špagety. Čili, budete potřebovat nějaký to nudlí, kuřecí maso, který jde pokrájet na kostičky, hlívu a mraženou čínskou zeleninu, neb se s tím opravdu nemíním krájet. V případě, že v obchodě vypadají nějak blbě mrazáky (což jsem už taky zažil), tak je lépe vzít zeleninu čerstvou, v tom pádě se inspirujte tím, jaká zelenina z tý, co tam maj, by mohla být v číně doma, či by tam mohla jít alespoň vypěstovat. Dále budete potřebovat sojovou omáčku s houbama (mají ji v Albertu), nebo obecně nějakou tmavou sojovou omáčku (hlavně ne tu z vitany, protože ta je moc slaná a hnusná), chilli a česnek, olej, sůl, jalovec, nové koření. Nudlí uvařte podle návodu a na cedníku propláchněte studenou vodou. Maso nakrájejte na nudličky a vyberte z něj všechno nedobrý, tj. křupky, různý pofiderní wocasy atp. Doporučuji nudličky spíše tenší než tlustší, neb právě při tom krájení jde snadno identifikovat ty křupky a jinej bordel. Pokud máte skutečně dobrý maso, tak větší kostičky jsou chuťově lepší. Hlívu opláchněte a rozkrájejte. K hlívě mám jednu poznámku. Nevím, kterej blbec to vymyslel, ale hlívu prodávají balenou v igelitu, či vám ji do toho igelitu zabalí. V tom prvním případě je to většinou napuštěný nějakým plynem, tak to není taková tragedie, balíček doma okamžitě otevřte, rozložte na talíř a nechte alespoň dvě hodiny ,,vydejchat''. Ideálně tohle udělejte HNED jak hlívu přinesete domů. Pokud vám ji někdo vrazí do igelitu, tak honem domů a ven z igelitu, když je venku teplo, začne se kazit zhruba za hodinu a za půl dne v igelitu je talentovaně po ní, jakmile pobyt v igelitu překročí jeden den, je téměř nepoživatelná. Do velké pánve (pokud nemáte velkou pánev, použijte velký hrnec) dejte poměrně dost oleje, ale nepřehnat, aby to nebyl samej olej. Chce to tak hladinu vysokou 3-4mm. Do oleje hoďte nakrájený kuře a hlívu, zamíchejte, osolte a přidejte podrcený jalovec a nový koření. Zamíchejte a přidejte nudle, aby se osmažily. Jakmile se maso trochu udělá, tak přidejte zeleninu a sojovku. Teď je to potřeba hodně míchat, aby se to dělalo rovnoměrně a dole se to nechytilo. Nakonec přidejte nakrájenej česnek a chilli, což doporučuju až těsně před tím, než je to hotový. Jestli vám připadá, že je kuřecí maso v čínskejch restauracích chuťově jiný, než když se to dělá doma, tak je to tím, že oni to maso tepelně opracovávají kratší dobu. U nás bychom řekli, že to nechávají nedodělaný. To maso prochází čtyřma fázema, jak jsem experimentálně zjistil. Nejdřív je neudělaný, ze všech stran červený. Pak je po okrajích zašedlý a v momentě, kdy prošedne až doprostřed, tak je podle číňanů udělaný. Ten moment se hledá dost blbě, ale dá se to s trochou cviku odhadnout. Pak se to totiž velmi rychle rozpadne na vlákna a vyteče z toho šťáva, což je ten moment, kdy se to považuje za udělaný v Evropě. Takže v tom je ten rozdíl. Jo a ještě jedna poznámka, nesáhněte si rukou od chilli do oka. Pokud se vám povede, je to hřejivý pocit.


[Akt. známka: 1,00] 1 2 3 4 5

( Celý článek | Autor: benghi | Počet komentářů: 2 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek )

  Původní webkulatý roh

Původní Web

  Kalendářkulatý roh
<<  Říjen  >>
PoÚtStČtSoNe
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

  Brno ONLINEkulatý roh
Brno-Malinovského nám.

Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org