|
![]() ![]() Vydáno dne 04. 09. 2006 (430 přečtení) ..na topinky a tak a pár poznámek navíc Z nějakýho záhadnýho časáku se ke mě dostal tento recept: Houbová směs 400g čerstvých hub 200g papriky 150g rajčat 150g cibule 1 palička česneku 2 polévkové lžíce kečupu 2 lžíce sojové omáčky 2 lžíce hořčice (normální..) 1 kostka masoxu 200g šunky 2 lžíce sádla pepř a sůl a chleba (pro brňáky: "kedr"...) Na sádle se nechá zesklovatět cibule a česnek, přidají se nakrájené houby, rajčata, paprika a kostka masoxu. Míchá se to do uplnýho zblbnutí asi 20 minut a dusí a dusí. Před dokončením se přidá ten kečup, hořčice, sojovka, a skusí se, zda je to "jedlý"! Na topinky opečený na sucho se naškrábe česnek, dá ta další hořčice, položí plátek šunky a pak se na to dá ta směs! No a pak se to sezobne! Prokazatelně to JE jedlý!!! Moje alternativní úvahy mne vedou k ostrýmu kečupu, chilli papričkám, francouzské hořtici, jemně opečenému špeku či anglické, a pod, ale to asi zabije tu chuť samotných hub, i když zase záleží i jaký použijete. Osobně by mne zajímaly i jiný recepty, jako buď naložené houby ale s feferonkou, (nikoli systém "myš chcípne když si čuchne", ale "jedlá forma") nebo pomazánky na "kedr", kde se dají použít "pordoušené houby" a sýry, zvláště pak ty co už samy sou "houba", neb mají plíseň v obsahu. Vhodná kombinace vhodných hub a plísňového sýra jako je např. Niva (nebo hermelín) by mohla bý skvělá a zatím znám sice omáčky z hub a ze sýrů, ale ne tuto kombinaci! Mohlo by být zajímavé otestovat hermelín či nivu smaženou a balenou v koření ze sušených hub nebo naopak skusit balit nějakou houbu do obalu z drti z nivy.... Spousta věcí se páchá s bedlama, neb se obyč balí jako běžný řízky. Já jich tu už moc v okolí nemám, ač třeba jiná vhodná houba, masák, roste jak vzteklá! (Bacha ale pokud ji neznáte! Muchomurka tygrovaná je svině, ač "tlapky na ni nutně nenatáhnete!" Ale mohli byste!!! A mimochodem: dětem do cca 12let bych nedával ani smaženici z jedlých hub!) Návrh je tedy takový, zda někdo nemá recept nebo nechce vyzkoušet pomazánku na chleba s běžným "mazacím" sýrem doplněný dušenými houbami a kořením nebo např. nějaku houbu typu bedla a jiné vhodné ke smažení naopak v těstíčku s obsahem sýra, včetně Nivy či Hermelínu a pod! Já samozřejmě NEZNAM na to recepty, jinak bych to sem nepsal, ale mohlo by to vyjít, neb zas mám pocit, že by to chuťově mohlo jít! (proč máme žrát akorát hermelín nadívanej salámem Herkules, že...i když musim říct, že to je teda "zob"!!! a nikoli jen ptačí, hi!) Asi mne nějak fascinuje představa sýru a houby použitého s houbama.... (Plíseň je logicky též houba, ač chápu, že v paneláku ji nejíte a používáte na zeď s plísní SAVO, hi! Předpokládám, že na hermelín asi ne!) |