Dnešní datum: 18. 10. 2014   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Weblinks |    
  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Seznam rubrik
Download
Weblinks
Ankety
TOP 15

RSS výstup
Rozšířené vyhledávání

  Seznam rubrikkulatý roh
mínus Astronomie
mínus Informace, komentáře
mínus Recepty na jídlo
mínus Schémata
mínus Udělej si sám
mínus UFO,technika,záhady
mínus Zajimavé články

  Vyhledáváníkulatý roh

Hledej
v článcích


Cyklistika UbytováníSamota ubytováníPenzion Jižní ČechyChaty Jindřichův HradecZarybněnostKunžakUbytování Česká KanadaUbytováníStrmilovChalupa Česká KanadaJižní Čechy chataKomorníkPenziony

téma * Houbová směs
Vydáno dne 04. 09. 2006 (430 přečtení)

..na topinky a tak a pár poznámek navíc

Z nějakýho záhadnýho časáku se ke mě dostal tento recept:

Houbová směs

400g čerstvých hub
200g papriky
150g rajčat
150g cibule
1 palička česneku
2 polévkové lžíce kečupu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce hořčice (normální..)
1 kostka masoxu
200g šunky
2 lžíce sádla
pepř a sůl a chleba (pro brňáky: "kedr"...)

Na sádle se nechá zesklovatět cibule a česnek, přidají se nakrájené houby,
rajčata, paprika a kostka masoxu. Míchá se to do uplnýho zblbnutí asi 20 minut a
dusí a dusí. Před dokončením se přidá ten kečup, hořčice, sojovka, a skusí se,
zda je to "jedlý"! Na topinky opečený na sucho se naškrábe česnek, dá ta další
hořčice, položí plátek šunky a pak se na to dá ta směs!

No a pak se to sezobne! Prokazatelně to JE jedlý!!!

Moje alternativní úvahy mne vedou k ostrýmu kečupu, chilli papričkám,
francouzské hořtici, jemně opečenému špeku či anglické, a pod, ale to asi
zabije tu chuť samotných hub, i když zase záleží i jaký použijete.

Osobně by mne zajímaly i jiný recepty, jako buď naložené houby ale s feferonkou,
(nikoli systém "myš chcípne když si čuchne", ale "jedlá forma") nebo pomazánky
na "kedr", kde se dají použít "pordoušené houby" a sýry, zvláště pak ty co už
samy sou "houba", neb mají plíseň v obsahu. Vhodná kombinace vhodných hub a
plísňového sýra jako je např. Niva (nebo hermelín) by mohla bý skvělá a zatím
znám sice omáčky z hub a ze sýrů, ale ne tuto kombinaci!

Mohlo by být zajímavé otestovat hermelín či nivu smaženou a balenou v koření ze
sušených hub nebo naopak skusit balit nějakou houbu do obalu z drti z nivy....

Spousta věcí se páchá s bedlama, neb se obyč balí jako běžný řízky. Já jich tu
už moc v okolí nemám, ač třeba jiná vhodná houba, masák, roste jak vzteklá!
(Bacha ale pokud ji neznáte! Muchomurka tygrovaná je svině, ač "tlapky na ni
nutně nenatáhnete!" Ale mohli byste!!! A mimochodem: dětem do cca 12let bych
nedával ani smaženici z jedlých hub!)

Návrh je tedy takový, zda někdo nemá recept nebo nechce vyzkoušet pomazánku na
chleba s běžným "mazacím" sýrem doplněný dušenými houbami a kořením nebo např.
nějaku houbu typu bedla a jiné vhodné ke smažení naopak v těstíčku s obsahem
sýra, včetně Nivy či Hermelínu a pod!


Já samozřejmě NEZNAM na to recepty, jinak bych to sem nepsal, ale mohlo by to
vyjít, neb zas mám pocit, že by to chuťově mohlo jít! (proč máme žrát akorát
hermelín nadívanej salámem Herkules, že...i když musim říct, že to je
teda "zob"!!! a nikoli jen ptačí, hi!)


Asi mne nějak fascinuje představa sýru a houby použitého s houbama.... (Plíseň
je logicky též houba, ač chápu, že v paneláku ji nejíte a používáte na zeď s
plísní SAVO, hi! Předpokládám, že na hermelín asi ne!)



[Akt. známka: 0] 1 2 3 4 5

( Celý článek | Autor: Krysatec | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek )

  Původní webkulatý roh

Původní Web

  Kalendářkulatý roh
<<  Říjen  >>
PoÚtStČtSoNe
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

  Brno ONLINEkulatý roh
Brno-Malinovského nám.

Powered by phpRS. Sponsored by benghi.org