3-4 květy černého bezu, 4l vody, 400g cukru, 2 citrony, 0,5dl octa.
Vodu převaříme, vychladíme a nalijeme do 5l láhve, přidáme čisté květy, cukr, ocet (stačí i méně, podle toho jak to chcete mít kyselé), dobře omyté a na plátky nakrájené citrony bez pecek i s kůrou. Láhev převážeme řídkou tkaninou a dáme na asi 9 dní na teplém místě. Každý den lahví důkladně zatřeseme. Po této době obsah přecedíme přes řídkou tkaninu a nalejeme do lahví s kvalitním špuntem a dáme na 2-3 týdny do chladného sklepa. Po této době je již limonáda vhodná k pití. Pozor, silně pění a tak nedoporučuju s lahví navíc štěrchat! (Leda, že byste chtěli "vymalovat" byt...)
Poznámka: jiný recept uvádí 10 květů na 8litrů vody, 250g cukru a 250g medu, a 1/4l vinného octa a jeden velký citron. Ostatní je stejné. Moje zkušenost říká, že s tím octem je to nutné vyzkoušet a to u obou receptů.