Ingredience:
Cibule, houby, 1 vejce, sůl, majoránku, strouhanka, rostlinný tuk.
Postup:
Na másle osmahneme cibulku, vsypeme očištěné a nakrájené houby a za občasného podlévání vodou dusíme cca 20 min. Vychladlé pomeleme na masovém strojku (nebo nasekáme) a přidáme 1 vejce, sůl, majoránku a strouhanku, aby se hmota spojila (voda při dušení musí být všechna vypařena).
Tvoříme z hmoty malé karbenátky asi o průměru 6 cm, obalíme ve strouhance a smažíme lehce na rozpáleném rostliném tuku. Podáváme s vařeným bramborem nebo chlebem nebo co kdo rád.
Recept není přesný, lze improvizovat, možno použít zavařené nebo sušené houby (namočit na 12hodin). Vejce bych dal raději tak 2 ale záleží kolik toho je.
-Dobrman-