Mokrý pes
Autor: Krysatec <krysatec(at)post.cz>,
Téma: Recepty na jídlo, Vydáno dne: 28. 04. 2013
přímo jedlý!
pes
Na "mokrého psa" potřebujete (včetně vody, že):
dva vanilkový pudinky, cukr, asi šest jablek (neplést si s "sex appeal", hi!)
šest hřebíčků (koření, né ty do zdi!), kousek skořice (v kuse, né prášek) a dva
pytlíky piškotů (na pištění). Plus malou kulatou dortovou formu a alobal.
Ty jabka oloupáte a vyjádříte ( k politické situaci se vyjadřovat nemusíte), a
pak vaříte na kompot až jsou měkký, čili tam i přidáte ty hřebíčky, skořici a
cukr ale ne moc. Dle chuti, nemá to být zas tak sladký. Potřebujete aby zůstalo
asi 7 deci šťávy z jablek, což vycedíte a dřeň zatím necháte. Do dortový formy
dáte alobal aby se to na ni nechytalo. Dolů naskládáte vrstvu pištících
piškotů. Mezitím v té šťávě uvaříte dva pudinky. Až to zhoustne a trochu
vychladne přimícháte tu dřeň z jablek co ale předtím pomačkáte mačkátkem na
brambory. To celý pak postupně nalíváte na piškoty a střídáte to dokud to vyjde
a "hore kopcom" to zakončíte opět pištícími piškoty.
Pak čekáte až "mokrej pes" konečně vytuhne a až se tak stane, strčíte ho - kam
jinam, že - do ledničky! Už tuhý a mokrý pes se pak krájí jako dort a dává se
na něj i šlehačka (ovšem myším dáte šlehačku a né ztuženej rostlinnej tuk ze
spreje.)