Podivná "chřipka"
Autor: Krysatec <krysatec(at)post.cz>, Téma: Informace, komentáře, Vydáno dne: 15. 02. 2010



nebo něco jiného?

Novy1 Tak jsem "přišel" zase k zajímavé nemoci, co ji dotáhla matka z nemocnice. Tam
to chytila samozřejmě tak den před propuštěním, takže se to projevilo až doma a
u mne dva dny později jak u ní. Úžasný na tom je, že nikdo neví, CO to je a už
znám asi 6 lidí co to mají nebo měli taky. U matky to tedy byla patrně
nosokomiální infekce. Ochrana proti tomu patrně není (zapomeňte i na kecy o
pozitivním myšlení, jezení citronů nebo grepů, mytí rukou a podobně) a léky na
to taky ne. Nakažlivý je to jak prase a inkubační doba je kolem 36-72 hodin.
Patrně se to šíří dotekem, tělníma tekutinama a kapénkama.

Obvyklý tvrzení je, že je to mutace prasečí chřipky (ač to její příznaky nemá,
ale co doktor vymyslí, když neví, že), Benghi tvrdí že je to něco jako
"středoafrická chřipka" a já mám pocit, že se to nejvíc blíží infekci rotavirem,
kdyby se to v některých příznacích nechovalo podivně. Jenže údajně dnes nikdo
nic neví a nic není jistý /pro zmněnu názor magistry z lékárny/.

Vypadá to vážne krásně: bez předchozího varování se to rozjede v hodině!
Dostanete šílený průjem (5x za hodinu na záchod po dobu klidně i 8mi hodin!) a
tím si dehydrujete organismus prasáckým způsobem tak, že za první den zhubnete
klidně o 3kg! Endiaron na to pomáhá minimálně až vůbec ne. Jediný co pomohlo je
vyzvracet to co ještě máte v žaludku což jsou tak akorát hleny a zbytky jídla.
A haldy toho viru, že, čímž se to poněkud uklidní, takže už chodíte na záchod
jen tak jednou za hodinu dvě. Druhý a třetí den jste slabí jak mucha logicky
nic nejíte a máte pocit, že máte horečku. Jenže: nemáte, naopak vám teplota
začne KLESAT! Např. z u mne normálních 36,8 až na 34,9 a podobně! Neznám NIKOHO
kdo by o něčem podobným četl či slyšel! Zato znám řadu lidí, co mi to
potvrdili. Nemusím jistě říkat, že to není nic dobrýho neb zvyšováním teploty
si organismus likviduje ty viry i bakterie a tady to nejde! Logicky se taky
"nevypotíte" neb se nepotíte! Obávám se, že při silné dehydrataci by vám mohly
začít odcházet i ledviny. Navíc vás bolí břicho (nikoli žaludek!). Pomáhá leda
živočišný uhlí - tedy trochu. Postupem času vám teplota začne zase stoupat, je
čtvrtý den a já mám 36,1 ale břicho mne ještě furt trochu bolí ač průjem už
nemám. Můžete leda pít čaj s Glukopurem a minerálky bez bublinek - to je jediný
co nic nedělá, břicho vás bolí i po rohlíku! (Pokud seženete Glukopur a ne jak
já dnes, když v lékárně zvěstovali, že na sklad berou jen jedno balení 250g a
stejně nepřišlo ač jim ho vyfakturovali... to už se šetří tak, že je problem
mit hroznovej cukr za 25korun za balení????). Počítám, že tak týden až 10 dní
se toho nezbavíte a nepochybně budete infekční "na dotek"". Osobně čekám, až se
mi teplota vrátí na 36,6 aspoň ... matce se to zlepšilo tak za 6-7 dní.

Zajímalo by mne, CO to je za svinstvo, jinak bych to nazval ovšem "sen naší
LPKářky" a to proto, že podle ní kdo nemá horečku aspoň 38 je vlastně zdravej a
jen simuluje. Pokud to dostanete, byl bych velice opatrný neb tohle vypadá, že
to může hodně špatně dopadnout - extra když se u toho neprojevuje horečka!!! A
počítejte, že to do dvou tří dnů postupně dostanou všichni u vás doma i
kdybyste se postavili na hlavu! U děcek bych se hrnul do nemocnice na kapačky.
Jo a proboha žádný jogurty s bifidocosi ani maso! Tím se to jen zhorší!

A na závěr obecně: nevěřte zas tak moc doktorům, stejně neví co to je a testy
na to asi nedělají. Pokud dostanete léky, čtěte příbalový letáky, nebo se
ptejte v lékárně, doktoři je nečtou! Např. matce doporučili (předtím než tohle
dostala) jogurt ač brala Hylac kde je jasně napsaný, že mlíko a mlíčný výrobky
NE a mě zas tvrdila jiná doktorka (ne moje) že Normix není antibiotikum ač na
papíru je první řádek: Normix: antibiotikum.

Ovšem důležitá poznámka: pokud berete léky např. na krevní tlak, nebo Hylac,
musíte je brát dál ale BACHA: né zároveň s tím živočišným uhlím! TO si můžete
vzít nejdříve dvě hodiny po lécích! A patrně totéž PŘED nimi. (Jinak vám je
"sežere", že.) Málo kdo si to uvědomuje...